top of page
  • Κώστας Αγγελάκης

Στη χώρα του Αλέξη …… Σώρρα

Δημοσιεύτηκε στο www.lastpoint.gr

Όχι, δεν έχω κάνει λάθος στο όνομα αλλά ούτε και στο επίθετο.

Φανταστείτε μία χώρα όπου μία πολιτική προσωπικότητα ισχυρίζεται ότι θα τυπώσει ανεξέλεγκτα 100 δις ευρώ και έτσι θα εξυπηρετήσει τα οικονομικά προβλήματα της χώρας. Το αποτέλεσμα ήταν να εκλεγεί πρώτη βουλευτής στον νομό της.

Φανταστείτε μία χώρα όπου δήμαρχοι περιοχών, επισήμως εζήτησαν από το ελληνικό δημόσιο να επιδοτήσει την ανακατασκευή παρανόμων αυθαίρετων κτισμάτων και οικιών επειδή κατεστράφησαν από πυρκαγιές.

Φανταστείτε μια χώρα όπου ο εκλεγμένος υπουργός Οικονομικών, αποδεδειγμένα ψεύδεται και αυτοαναιρείται σχεδόν σε όλα τα θέματα που έχουν προκύψει επί της θητείας του και όχι μόνον δεν “ανοίγει μύτη” αλλά θεωρείται και από πολλούς σαν πατριώτης και μεγαλοφυής.

Φανταστείτε μία χώρα όπου τον κεντρικό στρατηγικό σχεδιασμό της χώρας έχει αναλάβει πρώην σερβιτόρος, αγράμματος και επίσημος υποστηρικτής της κάνναβης σαν το καλύτερο μέσο ίασης αρκετών ασθενειών και της θεωρίας ότι “η καριέρα είναι χολέρα”.

Φανταστείτε μια χώρα όπου αναρχοαυτόνομοι “μπαχαλάκηδες” καίνε και καταστρέφουν τα πάντα στο διάβα τους, σε απόσταση αναπνοής από διμοιρίες αστυνομικών οι οποίοι απλώς τους παρακολουθούν, έχοντας εντολές να κάνουν ακριβώς αυτό.

Φανταστείτε μία χώρα όπου υπουργοί της κυβέρνησης διατίθενται να χάσουν και μερικά νησιά από την γειτονική χώρα, δηλώνοντάς το σε επίσημη συνέντευξη, και δεν υπάρχει καμία αναταραχή, ούτε σε πολιτικό αλλά ούτε και σε κοινωνικό επίπεδο.

Φανταστείτε μία χώρα όπου άλλη πολιτική προσωπικότητα ανατρέπει όλες τις παγκόσμιες οικονομικές θεωρίες, “διαγράφει” χρέη εκατοντάδων δισεκατομμυρίων, ψεύδεται όπως αναπνέει και “καταργεί” την λιτότητα σε μία νύκτα καθώς και νόμους του διεθνούς δικαίου.

Το αποτέλεσμα ήταν να εκλεγεί πρωθυπουργός.

Φανταστείτε μια χώρα όπου απλός πολίτης, πρώην οδηγός φορτηγών, ισχυρίζεται ότι είναι περίπου 10 φορές πλουσιότερος από τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο και ότι με αυτή του την περιουσία θα ξεπληρώσει το ελληνικό χρέος και θα ξεχρεώσει σχεδόν όλους τους έλληνες. Το αποτέλεσμα είναι να έχει μερικούς χιλιάδες υποστηρικτές και περίπου 200 γραφεία ανά την Ελλάδα, τα οποία φυσικά και χρηματοδοτούνται από τα μέλη της οργάνωσης, μιας και τα 600 δις που υποτίθεται ότι υπάρχουν είναι ανύπαρκτα σύμφωνα με απάντηση του υπουργείου Οικονομικών, επί υπουργίας Γιάννη Στουρνάρα, από το 2013.

Η λίστα της φαντασίας είναι ατελείωτη και τα περιστατικά τέτοια που χτυπάνε στο στομάχι οποιονδήποτε έχει την παραμικρή ευαισθησία για αυτά που γίνονται γύρω του.

Μία χώρα που είναι καταδικασμένη να ζει στο σύννεφο της φαντασίας της και στην υποκρισία της καθημερινότητας που την καταδιώκει από μέρα σε μέρα.

Αυτή είναι η χώρα του Αλέξη Τσίπρα και του Αρτέμη Σώρρα, για να διορθώσουμε και το τίτλο.

Και όταν δεν μπορείς, διακριτά και εύκολα, να πεις ποιος από τους δύο είναι ο χειρότερος τότε αντιλαμβάνεσαι ότι το πρόβλημα είναι προφανώς πολύ μεγαλύτερο από αυτό που φαίνεται.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page